Rauwe vis?

Uit de Philippijnen komt het gerecht Kinilaw. Het is eigenlijk een snack of bijgerecht waarmee een maaltijd begint. In Spanje noemen ze dat soort kleine hapjes Tapah,s

Zorg dat je mooie ,verse, magere vis krijgt. Zalm is een beetje afgezaagd en bovendien denk ik dat koolvis het gewoon beter doet in dit gerecht. Een baracuda zou het ook heel goed doen.

Snijd de vis in dobbelsteentjes. Snijd de ui in hele dunne ringen, de verse gember in lucifertjes en de komkommer in kwartjes. Je kunt er eventueel een klein beetje knoflook aan toe voegen, alsmede wat fijngesneden tomaat. Als hoeveelheden heb je 2/3 gesneden groentes op I/3 vis nodig.

Meng de tafelazijn (dragon is een goeie smaak) met citroen, zout, verse chili en een beetje suiker. Doe de vis en de groente hierin, en zorg dat ze bijna onder de vloeistof staan. Marineer ongeveer twee uur (in de koelkast) en serveer koud.

Wilde gember

Gewokte vruchten

Alle stevige vruchten zijn voor dit gerecht bruikbaar. Als je dus aardbeien gebruikt moeten het niet van die papzakken zijn maar lekkere stevige. Verder tropische vruchten als papaya (niet te rijp), ananas, ramboetan of lychee (pit d,r uit), sinasappel, etc. Geen banaan, dat wordt pap.
Snijd alle vruchten in kleine partjes, maar maak ze niet te fijn.
Doe een beetje olie in de wok en bak de vruchten heel snel (2-3 minuten), terwijl je een beetje zoete soya (manis) en suiker of honing toevoegt. Serveer met ijs

Hoe bereik je ons?

Telefoon: 006096181880
Fax: hetze;fde
Email: scapeco@tm.net.my