Boeuf Stroganoff werd al gegeten toen de paprika nog moets worden uitgevonden

Op zichzelf is dit geen gecompliceerd gerecht om te maken, maar het kost wel een beetje tijd. Het is van oorsprong een Russies gerecht en het rundvlees zal vroeger ook wel niet altijd even mals geweest zijn, dus je stond een behoorlijke tijd in de keuken. Kon je ondertussen ook aardig wat wodka achterover slaan..
Snijd het vlees in smalle strookjes (3 cm) en wrijf dat in met een goede Franse mosterd. Snij ook de uien, knoflook en bacon. (vroeger werd in plaats van bacon wel gedroogd, gezouten vlees gebruikt) Maak het niet al te fijn.
Bak nu eerst de uien, knoflook en bacon even aan en haal dit vervolgens uit de pan. Braad nu het vlees in dezelfde pan (eventueel wat boter toevoegen; reuzel is nog beter) op een hoog vuur, gedurende een minuut of tien. Afblussen met wodka en vervolgens op een laag vuur laten sudderen tot het vlees zacht wordt. (Minstens een uur) Uien etc. toevoegen. Eventueel ook een flinke scheut witte wijn toevoegen. Als het vlees gaar is, een flinke hoeveelheid sour cream toevoegen en ook een paar druppen citroensap. Op smaak afmaken met zout en cayennen peper. Opdienen met witte rijst.
Eet smakelijk en nasdrovje.
(Hoezo paprika erin? Toen dit recept bedacht werd wisten ze nog niet eens wat paprika was. En cashew noten kenden ze ook niet)

INGREDI╦NTEN


  1. Rundvlees, ongeveer 100 gram pp
  1. Knoflook
  2. Uien
  3. Bacon
  4. Franse mosterd
  5. Zout en cayenne peper
  6. Citroensap
  7. Wodka
  8. Witte wijn en/of  bouillon
  9. Zure roon of yoghurt

Hoe bereik je ons?

Telefoon: 006096181880
Fax: hetze;fde
Email: scapeco@tm.net.my